Informasjon Åbogen 2019

ÅRSMØTER PÅ ÅBOGEN 2019 samt diverse informasjon om arrangementer m.m.

Åbogen Idrettslag
Årsmøte torsdag 21. februar kl.1900 i Bråtastua.
Vanlige årsmøtesaker.
Frasigelse av verv til Anne-Grethe Pettersen 93032308 innen 13. februar.
Eventuelle forslag sendes styret ved Per Håkon Gusterud 99156218 med samme frist. Enkel bevertning.

Åbogen Vel / Åbogen Bygdeutvikling
Årsmøte mandag 11. februar kl 19.00 – Peisestua.
Vanlige årsmøtesaker.
Frasigelse av verv til Gunnar Bakken guba@east.no innen 31. januar.
Eventuelle forsalg sendes til styret ved Inger Marie Melgård m-mel@online.no med samme frist. Enkel bevertning.

Åbogen Bygdehus
Årsmøte torsdag 28. februar kl 1900 – Bråtastua. –
Stemmerett årsmøtet har representantskapets medlemmer, men alle innbyggere på Åbogen er velkommen til årsmøtet og har talerett.
Vanlige årsmøtesaker.
Enkel bevertning.

Sammenkomst på Åbogen bygdehus.
Tirsdag kl 18.00 blir de sammenkomst på bygdehuset med bildefremvisning og litt historikk fra Åbogen. Litt om nåtiden blir det også plass til. Åbogen-historikerne Gunnar og Kai er på plass. Enkel servering.

Strikkekàfe på Åbogen bygdehus.
Åbogen Vel har arrangert strikkekâfe på Bygdehuset en par års tid nå. Neste strikkekâfe er onsdag 30. januar kl. 18.00. Mange har deltatt på samlingene, men det er plass til enda flere..
Hilsen Åbogen Vel.

Skiløyper.
Vi er i full gang med løypekjøring på Bråta og Pramhus. Mange benytter seg av tilbudet og vi håper vinteren fortsetter med snø og kuldegrader. Parkering på Persmoen og ved ferista (fylt igjen for noen år siden) på Pramhus.

Ski / utedag.
Vi arrangerer ski / utedag på Persmoen søndag 10. februar kl 12.00. Kuldegrense -12 grader.. Vi har skiløypene kjørt opp for de som vil ta seg en skitur. De minste får en enkel premie etter gjennomført runde. Med startnummer, men valgfritt om vi skal ta tid. Idealtid for de voksne. Alle som vil ta seg en tur med eller uten ski er velkomne. Også muligheter for å prøve akabrettet. Vi tenner grillen og spanderer pølse og lompe til alle. Varm saft og kaffe blir det også ei råd med.
Velkommen =).

Trim
Årets trimbøker er samlet inn og turene telt opp. Det er hyggelig å konstatere at folk er flinke til å komme seg ut. Fortsett å trimme, bøkene for 2019
er allerede lagt ut. De fem beste for hver runde ble:
Bråta: Bjørn Toni Bakken med Price 61 turer. Maia Bakken 31 turer. Trygve Kolstad Andreassen 8 turer. Karsten Kolstad Andreassen 6 turer. Hilde Kolstad Andreassen 5 turer. Til sammen 49 turer. 105 turer mindre enn i fjor.
Finnbakken: John Sjøenden 50 turer Astrid Eldorhagen 48 turer. Mima Malmer 14 turer Per Håkon Gusterud 11 turer. Morten Herud 6 turer. Til sammen 178 turer. 33 turer mindre enn i fjor.
Bakkeberget: Bjørn Nilsen 178 turer. Kaja Olsen Linderud med Nini og Wilma 60 turer. Mikael Klanderud m/Birk 45 turer. Kai Bakken 27 turer. Inger F. Bakken 26 turer. Til sammen 496 turer. 169 turer flere enn i fjor.
Haget: Laila Hernæs 22 turer. Gunn Kristin Svendsen 16 turer. Inger Melgård 9 turer. Hilde Skauby 7 turer. Roy Grøndahl 6 turer. Til sammen 105 turer. 82 turer mindre enn i fjor.
Vi ser at det har vært en nedgang på alle rundene bortsett fra Bakkebergrunden. Der har Bjørn Nilsen imponert med hele 178 turer. Mange andre har også vært flinke til å komme seg ut og notere sine turer. Veldig bra =).
De 2 beste på hver runde pluss 2 tilfeldig uttrukne blir premiert.
Vi gratulerer alle!

BAKSJØLØPET 2019
Baksjøløpet arrangeres i år søndag 7. april. Dugnad på vanlig måte kl 10.00 lørdagen før. Egen liste over funksjonærer blir sendt ut. Er det noen som ikke er på lista, men som gjerne vil være med å hjelpe til under løpet, så ta kontakt med Bjørn Bakken.

Medlemskort
Vi sender også ut medlemskort for 2019 og håper at flest mulig støtter oss i vårt arbeid for vårt nærmiljø. Vi er pålagt av Norges Idrettsforbund å rapportere inn fødselsdato (6 siffer) og hvis mulig også epostadresse til våre medlemmer. Vi håper at dere som er nye medlemmer skriver dette inn i meldingsfeltet.
Det er mange som gjør en viktig jobb for Åbogen og omegn og vi håper å bli enda flere som bidrar i året som kommer. Gi oss et hint hvis dere vil være med på noen enkle dugnadsjobber.
Velet har fått midler til å utbedre lekeplassen så her blir det jobb å få.
Samtidig så takker vi for støtten vi får gjennom grasrotandelen. Bli gjerne grasrotgiver du også hvis du ikke allerede er det. Det koster ingenting.

Grendeturneringen: Lørdag 10. august.
Nyfjelltrampen: Ikke bestemt dato foreløpig.